23948sdkhjf

Global standard for fødevaresikkerhed vedtaget

Eksperter fra 66 lande er blevet enige om en ny version af den internationale standard for fødevaresikkerhed.
ISO 22000 Food safety management systems er blevet revideret og udkommer den 21. juni 2018.

Det fortæller Dansk Standard i en pressemeddelelse.

Formålet med ISO 22000 er at skabe en systematisk måde at producere sikre fødevarer på over hele verden.

Fødevaresikkerhed er et globalt anliggende, idet tusindvis af fødevarer hver dag krydser grænser for at nå frem til verdens mange middagsborde.

Det øger forsyningskædens kompleksitet, og sporbarhed af fødevarer kan være en udfordring, fx efter tilfælde af sygdomsudbrud. Derfor er international dialog og konsensus om fødevaresikkerhed en absolut nødvendighed.

- Standarden er udarbejdet af interessenter i fødevarebranchen: myndigheder, konsulenter, producenter og forskere. Når brugerne er med i udarbejdelsen, sikrer man, at markedets behov imødekommes, fortæller Jacob Færgemand, formand for den tekniske komite for fødevaresikkerhed i ISO og nordisk direktør i Bureau Veritas.

Det internationale samarbejde og anerkendelsen fra branchen fremhæves desuden af Hanne Benn Thomsen, Senior Quality System Specialist i Chr. Hansen.

- Alle virksomheder i fødevarebranchen, direkte såvel som indirekte, kan certificeres i standarden af en uafhængig, ikke-statslig instans. Brugen af standarden giver et fælles fødevaresikkerhedssprog, som accepteres globalt, fortæller Hanne Benn Thomsen, der betegner standarden som en generisk standard, der hjælper med at sætte rammerne for de systemer, der skal implementeres, for at sikre fødevaresikkerheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078